Menú Cerrar

La neu

La neu, el gel, el fred, ens traslladen a allò més salvatge i més íntim a la vegada.

La solitud del feréstec, de l’individu isolat exposat a la força imprevisible de la natura. Travesses per l’espai obert que es converteixen en viatges interiors, on es posen a prova les nostres capacitats més primàries de supervivència i on a la vegada ens enfrontem a la nostra veritable personalitat, aquella que sorgeix quan res ni ningú ens diran què hem de fer. La nostra intel·ligència, la nostra resistència, les nostres debilitats sols davant el bosc, el glaç, el vent, la gana, el cansament, la nit i el dia…

Germà de Gel, Alícia Kopf Per nosaltres la sensació en català del darrer any. L’equilibri perfecte entre la fantasia dels viatges i aventures polars i el trajecte personal amb la companyia d’un germà autista. Un llibre poètic, divertit i fascinant.
Germà de Gel, Alícia Kopf
Per nosaltres la sensació en català del darrer any. L’equilibri perfecte entre la fantasia dels viatges i aventures polars i el trajecte personal amb la companyia d’un germà autista. Un llibre poètic, divertit i fascinant.

Aquest viatge de l’home tecnològic a les arrels de l’existència, fascinant travessa polar, com més s’allunya de la terra i de les seves incomoditats animals, el fred, la fatiga, la fam, més a prova posa les conviccions dels homes en què ens estem convertint. Del Habilis al Sapiens cada cop menys Sapiens, menys Homo, més nova espècie que no sap cap on camina.

Aquest enfrontament de l’home amb la natura, amb l’hivern, amb sí mateix és el que converteix en fascinants els llibres sobre neu i viatges al fred.

Ara que l’escalfament global sembla que pot trastocar prou la natura per fer-nos pensar que la dominem, quan tan sols la destruïm, ara que els hiverns són cada cop més suaus i les neus més escasses, els pols es desgelen i les glaceres retrocedeixen, la sensació de confort ens pot fer pensar que som invulnerables a la nostra autodestrucció.

Però per aquells que vulguin sentir que encara són vius, que els agradi confrontar-se amb la natura, tastar la neu i explorar el salvatge, dubtar del que són i pensar si avancen vers enlloc, uns quants llibres de fred i neu que tenen el millor de la literatura, viatges, aventures, homes al límit…

Guerra i Pau, Lev Tolstoi La grandíssima novel•la sobre la societat russa, a partir de les guerres napoleòniques del S XIX, un fulletó fascinant plena d’anècdotes i personatges riquíssims amb la cruesa de la guerra a l’estepa congelada com rerefons.
Guerra i Pau, Lev Tolstoi
La grandíssima novel•la sobre la societat russa, a partir de les guerres napoleòniques del S XIX, un fulletó fascinant plena d’anècdotes i personatges riquíssims amb la cruesa de la guerra a l’estepa congelada com rerefons.
Sólo para gigantes, Gabi Martínez Crim a les muntanyes del Pakistan infestades de Talibans, la recerca del ieti, intriga... Una història real d’investigació i periodisme en territori hostil.
Sólo para gigantes, Gabi Martínez
Crim a les muntanyes del Pakistan infestades de Talibans, la recerca del ieti, intriga… Una història real d’investigació i periodisme en territori hostil.
Tíbet, Lord Byron Els articles que el gran viatger i poeta romàntic va fer de la seva estada al Tibet, al final dels anys 20 del segle passat, com a corresponsal del Daily Express anglès, quan molt pocs occidentals freqüentaven aquell país.
Tíbet, Lord Byron
Els articles que el gran viatger i poeta romàntic va fer de la seva estada al Tibet, al final dels anys 20 del segle passat, com a corresponsal del Daily Express anglès, quan molt pocs occidentals freqüentaven aquell país.
Viatge a l’Àrtic, Arthur Conan Doyle El diari i notes que l’autor de Sherlock Holmes va fer abans de convertir-se en un escriptor famós, quan es va enrolar en un vaixell balener en la seva campanya de captura per l’Àrtic. Les dures condicions de vida a l’oceà polar, caçant balenes.
Viatge a l’Àrtic, Arthur Conan Doyle
El diari i notes que l’autor de Sherlock Holmes va fer abans de convertir-se en un escriptor famós, quan es va enrolar en un vaixell balener en la seva campanya de captura per l’Àrtic. Les dures condicions de vida a l’oceà polar, caçant balenes.
Muntanyes Maleïdes, Pep Coll Un recull de llegendes orals dels Pirineus, una meravella d’una cultura pirinenca sovint oblidada, però que és a l’origen de la nostra llengua, de la nostra tradició, del que hem acabat essent.
Muntanyes Maleïdes, Pep Coll
Un recull de llegendes orals dels Pirineus, una meravella d’una cultura pirinenca sovint oblidada, però que és a l’origen de la nostra llengua, de la nostra tradició, del que hem acabat essent.
El moliner udolaire, Arto Paasilinna Novel•les amb humor i un punt de surrealisme al món rural finlandès per reivindicar la protecció del medi ambient i el rebuig de la societat moderna.
El moliner udolaire, Arto Paasilinna
Novel•les amb humor i un punt de surrealisme al món rural finlandès per reivindicar la protecció del medi ambient i el rebuig de la societat moderna.
Set anys al Tibet, Heinrich Harrer Les aventures d’aquest alpinista austríac que es trobà atrapat al Tíbet a causa de la II Guerra Mundial, una història real que es va portar al cinema protagonitzada per Brad Pitt.
Set anys al Tibet, Heinrich Harrer
Les aventures d’aquest alpinista austríac que es trobà atrapat al Tíbet a causa de la II Guerra Mundial, una història real que es va portar al cinema protagonitzada per Brad Pitt.
Un altre llibre sensacional d’un escriptor jove valencià. La història del negoci dels pous de gel a la muntanya valenciana, una història de món rural, dur, rigorós.
Un altre llibre sensacional d’un escriptor jove valencià. La història del negoci dels pous de gel a la muntanya valenciana, una història de món rural, dur, rigorós.
Tintin al Tibet, Hergè L’obra més catàrtica d’Hergè. En un moment de trasbals personal, omplí de blanc els seus dibuixos per construir una història plena d’alpinisme, amistat, viatge iniciàtic...
Tintin al Tibet, Hergè
L’obra més catàrtica d’Hergè. En un moment de trasbals personal, omplí de blanc els seus dibuixos per construir una història plena d’alpinisme, amistat, viatge iniciàtic…
Michel Strogoff, Jules Verne El correu del Tsar, un fulletó trepidant d’aventures situat per Jules Verne a la Rússia imperial. Un correu a cavall ha de travessar la inhòspita Sibèria, perseguit per tot tipus d’amenaces, per prevenir la llunyana Irkutsk de la invasió tàrtara.
Michel Strogoff, Jules Verne
El correu del Tsar, un fulletó trepidant d’aventures situat per Jules Verne a la Rússia imperial. Un correu a cavall ha de travessar la inhòspita Sibèria, perseguit per tot tipus d’amenaces, per prevenir la llunyana Irkutsk de la invasió tàrtara.
El lleopard de les neus, Peter Mathiessen Un viatge científic a la recerca d’aquest felí en perill d’extinció, a l’Himàlaia als anys 70. Un llibre de viatges per descobrir aquesta serralada i pensar sobre l’extermini d’espècies que estem provocant.
El lleopard de les neus, Peter Mathiessen
Un viatge científic a la recerca d’aquest felí en perill d’extinció, a l’Himàlaia als anys 70. Un llibre de viatges per descobrir aquesta serralada i pensar sobre l’extermini d’espècies que estem provocant.
La crida del bosc, Jack London La vida de London ja donaria per un llibre. The Call of the Wild és el relat que escrigué després de traslladar-se al Yukon en plena febre de l’or, i on s’hi veuen reflectides les aventures que va viure i veure. Una narració que es convertí en la gran novel•la del salvatge.
La crida del bosc, Jack London
La vida de London ja donaria per un llibre. The Call of the Wild és el relat que escrigué després de traslladar-se al Yukon en plena febre de l’or, i on s’hi veuen reflectides les aventures que va viure i veure. Una narració que es convertí en la gran novel•la del salvatge.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.